Begraafplaats & verstrooiveld

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn ligt aan de algemene begraafplaats aan de Berkhouterweg.

Deze nette begraafplaats bevat verschillende delen waar rekening gehouden wordt met diverse wensen en geloofsovertuigingen. Na een crematie is hier ook een urnengraf mogelijk of kan de urn in het buitencolumbarium (urnenmuur) geplaatst worden.

Contactgegevens

De algemene begraafplaats wordt beheerd door de gemeente Hoorn. Bij vragen over de begraafplaats, graven en grafrechten kunt u contact opnemen met de gemeente Hoorn via telefoonnummer (0229) 252 200 of per e-mail via gemeente@hoorn.nl.

Openingstijden:

Bij daglicht is de begraafplaats toegankelijk. Vanaf een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang.

Verschillende type graven

Algemeen graf
Een algemeen graf deelt u met meerdere onbekende overledenen. De plek wordt toegewezen. Op het graf kan een kleine steen geplaatst worden. Een algemeen graf is voor 10 jaar en kan niet verlengd worden.

Eigen graf
Een eigen graf wordt ook wel een particulier graf genoemd. Dit graf is voor één persoon en u kunt zelf een plek uitkiezen. Het graf wordt uitgegeven voor 10 of 20 jaar en kunnen daarna voor telkens 10 jaar verlengd worden.

Familiegraf
Dit is een ‘eigen graf’ voor twee tot drie familieleden of naasten. Dit kan een bestaand graf zijn of een nieuw graf. De overledenen worden onder elkaar begraven en bijgeschreven op dezelfde steen.

Verstrooiveld

Het verstrooiveld van Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn ligt vlakbij de entree en het uitvaartcentrum. Op dit ruim opgezette verstrooiveld kunt u zowel met grote, als met kleine gezelschappen de as van de overledene uitstrooien. U bent vrij om bloemen mee te nemen om die neer te leggen.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden