Onze ruimtes

Wat voor afscheid u ook wenst: wij verzorgen het graag voor u. Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn heeft voor elke wens een geschikte ruimte. Zo hebben wij ruimtes waar u persoonlijk afscheid kunt nemen of waar juist vele belangstellenden bij aanwezig kunnen zijn. Ook hebben wij meerdere koffiekamers en diverse ruimtes voor rouwbezoek. Eén hiervan is zelfs 24 uur toegankelijk!

Onze locatie beschikt over ruime (gratis) parkeergelegenheid en is geheel rolstoelvriendelijk. Bij een uitvaart kunnen wij de grote klok voor u luiden.

Grote aula

De grote aula heeft een mooie, authentieke uitstraling dankzij het behoud van de voormalige aula van de begraafplaats. Wel is de aula voorzien van alle moderne faciliteiten op het gebied van beeld en geluid. De ruimte telt 115 zitplaatsen en ruim 125 staanplaatsen.

Specificaties
Aantal stoelen: 115
Aantal staanplaatsen: 125
Muziek afspelen: ja
Beeld vertoning: ja
Piano/vleugel aanwezig: nee
Geluidsopname: ja
Microfoon: ja
Kist dalen: ja, geheel of gedeeltelijk

Huiskamerafscheid (familieaula)

Voor gezelschappen die de voorkeur geven aan een huiskamerafscheid: een kleine, intieme plechtigheid in huiselijke sfeer hebben wij de familieaula. Deze aula is toegankelijk voor maximaal 25 personen en bevat tevens een koffiekamer. U bent vrij in de invulling en kunt zelf muziek en beeld afspelen.

Specificaties
Aantal personen: max. 25
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja
Geluidsopname: nee

Condoleanceruimte (koffiekamer)

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn heeft diverse condoleanceruimtes waar nabestaanden na afloop van de plechtigheid nog even samen kunnen zijn. Desgewenst met een hapje en/of drankje uit ons uitgebreide cateringassortiment.

Specificaties
Catering: ja, uitgebreid assortiment
Muziek afspelen: ja
Beeld vertonen: ja

Ontvangkamer (familiekamer)

Voor de naaste familie hebben we een speciale ontvangkamer waar zij voorafgaande aan de plechtigheid plaats kunnen nemen. Zij kunnen zelf kiezen of zij de aula als eerst binnentreden of dit liever doen als de andere bezoekers hun plek hebben gevonden.

Rouwkamers

In onze rouwkamers kunnen wij de overledene opbaren zodat u in de dagen voorafgaande aan de uitvaart nog even bij uw dierbare kunt zijn. Dit kan ook buiten onze openingstijden. Wij hebben kamers voor een persoonlijk afscheid, een familiebezoek of voor grotere condoleances.

Familiesuite

Een huiselijke en mooie, lichte ruimte met een warme uitstraling. Hier kunt u op elk gewenst moment bij uw overleden dierbare zijn. De ruimte heeft eigen sanitair en een klein keukenblokje. Met een eigen sleutel heeft u 24 uur per dag toegang tot deze speciale rouwkamer.

Verzorgingsruimte

In onze verzorgingsruimte wordt de overledene verzorgd. Dit kan met of zonder familie.

Koelruimte

Hier kan de overledene verblijven tot het moment van de uitvaart.

Kamer voor asafgiften

Een maand na de crematie kunt u een afspraak maken voor het ophalen van de as van uw dierbare. In de speciaal hiervoor ingerichte kamer overhandigen wij u de as. De kamer toont diverse as(sier)producten, waaronder sierurnen, die (direct) te koop zijn.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 16:30 uur (en op afspraak)

zaterdag & zondag:
Op afspraak

Begraafplaats:

Dagelijks toegankelijk bij daglicht

Routebeschrijving

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn is gemakkelijk bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
Het treinstation van Hoorn ligt op slechts 1,2 kilometer afstand. Vanaf hier vertrekken er regelmatig bussen naar onze locatie (bushalte Berkhouterweg).

Plan route ›