Crematie

Bij een crematie kunt u zelf kiezen hoe u afscheid wilt nemen. In Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn hebben wij diverse ruimtes, waaronder familiekamers, aula’s en koffiekamers, waar dit op sfeervolle wijze kan plaatsvinden.

Naar de oven

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar onze ovenruimte gebracht. Hier zal de crematie plaatsvinden. Indien enkele nabestaanden dit wensen, mogen zij de overledene naar de oven begeleiden. Dit kan met maximaal 6 personen en gaat altijd in overleg.

Asbestemming

Na de crematie dient de as minimaal één maand in het crematorium te blijven. Na deze wettelijke wachttermijn kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen of om de as uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden in asbestemming:

Bewaren in urn

In een urn kan de as een mooi plekje krijgen, bijvoorbeeld in huis. Urnen zijn er in alle soorten en maten. Wilt u een aantal voorbeelden zien? Kom dan eens langs in onze showroom.

Urnengraf of columbarium

Op de begraafplaats naast ons crematorium kunt u een mooie herinneringsplek creëren. Hiervoor zijn speciale urnengraven beschikbaar. Ook is er een buitencolumbarium (urnenwand) waarin u een plekje voor de urn van uw dierbare in kunt reserveren.

Uitstrooien

Voor het uitstrooien van de as hebben wij een prachtig verstrooiveld. Dit mooie groene veld ligt naast ons crematorium. Wilt u de as over zee of land uit laten strooien, dan verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

Showroom

In Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn hebben we een showroom met sierurnen en as-memorabilia, waaronder knuffelstenen, mini-urnen en handgeblazen glasartikelen met as van uw dierbare. Er is altijd een mooie selectie aan sierurnen aanwezig die direct te koop zijn.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 16:30 uur (en op afspraak)

zaterdag & zondag:
Op afspraak

Begraafplaats:

Dagelijks toegankelijk bij daglicht

Routebeschrijving

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn is gemakkelijk bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
Het treinstation van Hoorn ligt op slechts 1,2 kilometer afstand. Vanaf hier vertrekken er regelmatig bussen naar onze locatie (bushalte Berkhouterweg).

Plan route ›