Begrafenis

De plechtigheid voorafgaande aan de begrafenis kan gehouden worden in onze grote aula of in huiselijke sfeer in onze familieaula (max. 25 personen). Na afloop van de plechtigheid kan de kist op passende wijze naar het graf worden gedragen. Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn is direct gelegen aan de algemene begraafplaats Berkhouterweg.

De algemene begraafplaats wordt beheert door de gemeente Hoorn. Hier zijn zowel algemene graven en eigen (familie)graven beschikbaar.

Algemeen graf

Een algemeen graf wordt gedeeld met meerdere onbekende overledenen. Er kan een klein gedenkteken op het graf geplaatst worden. De plek van het graf kan niet worden gekozen, maar wordt toegewezen. Een algemeen graf is voor 10 jaar en kan niet worden verlengd.

Eigen graf

Een eigen graf (wordt ook wel particulier graf genoemd) is voor één persoon. Een eigen graf voor meerdere personen kan ook, dan is het een familiegraf (zie onder). Bij een eigen graf is er meer keuzevrijheid in het kiezen van een plek en in het plaatsen van een gedenkteken. Het graf wordt uitgegeven voor 10 of 20 jaar en kan daarna voor telkens 10 jaar verlengd worden.

Familiegraf

Dit is een ‘eigen graf’ waar twee tot drie familieleden of naasten kunnen rusten. Het kan een bestaand graf zijn of een nieuw graf. De overledenen worden onder elkaar begraven en bijgeschreven op dezelfde steen of hetzelfde gedenkteken.

Openingstijden

Crematorium en Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 16:30 uur (en op afspraak)

zaterdag & zondag:
Op afspraak

Begraafplaats:

Dagelijks toegankelijk bij daglicht

Routebeschrijving

Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn is gemakkelijk bereikbaar per auto en beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
Het treinstation van Hoorn ligt op slechts 1,2 kilometer afstand. Vanaf hier vertrekken er regelmatig bussen naar onze locatie (bushalte Berkhouterweg).

Plan route ›